srednje šole
srednje šole
Mene pa zanima na katero srednjo šolo hodite oz. ste hodili. Jaz se bom moral še na eno srednjo šolo vpisati in sem sedaj v dilem za katero naj bi se odločil. Odločam se med Aškrčevo srednjo strojno in pa Vegovo elektrotehnično.
Jaz sem hodil na ŠCPET (Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije) - Elektrotehnik telekomunikacij.
Na katero se boš pa vpisal, se boš pa moral odločiti sam. Kolikor vem, je Vegova težavna... Kdor ni naredil na Vegovi se je prepisal k nam ali pa na Litostroj.

Na katero se boš pa vpisal, se boš pa moral odločiti sam. Kolikor vem, je Vegova težavna... Kdor ni naredil na Vegovi se je prepisal k nam ali pa na Litostroj.

Melodija, letnik 1983, B-Es-As
Grilc, letnik 2007, C-F-B
Grilc, letnik 2007, C-F-B
-
- Večji godec
- Kraj: Ribnica
Jaz pa sem hodila na SŠGT Celje (Srednja šola za gostinstvo in turizem) smer turistični tehnik.
preden se kam vpišeš dobro premisli, da ti ne bo potem žal, tako kot je mojem bratu, ki se je vpisal na Šolski center Celje, smer elektrotehnik računalništva, saj je ta šola zelo težka, ker je sama matematika in fizika. Tako da ti priporočam da na tisto šolo ko se boš vpisal dobro preglej predmetnik, če ti ležijo tisti predmeti in če te tudi zanima ta smer in poklic
preden se kam vpišeš dobro premisli, da ti ne bo potem žal, tako kot je mojem bratu, ki se je vpisal na Šolski center Celje, smer elektrotehnik računalništva, saj je ta šola zelo težka, ker je sama matematika in fizika. Tako da ti priporočam da na tisto šolo ko se boš vpisal dobro preglej predmetnik, če ti ležijo tisti predmeti in če te tudi zanima ta smer in poklic

Jaz sem hodil na Šolski center Novo mesto, Srednja gradbena in lesarska šola, smer gradbeni tehnik.
Je res da je fino najprej zelo razmisliti kaj te veseli, kaj bi rad počel v življenju. Jaz naprimer sem se videl kot prometnega tehnika in sta bila prijavljena dva premalo da bi bili minimalni pogoji da bi izvajali ta program. In ker nekam pač moraš iti sem "cincal" med strojno in gradbeno, ker pa se na motorje itn. ne spoznam preceč sem šel na gradbeno in me je tako prevzelo da sem čisto "not padu" in mi ni niti mali žal da nisem prometni tehnik...

Je res da je fino najprej zelo razmisliti kaj te veseli, kaj bi rad počel v življenju. Jaz naprimer sem se videl kot prometnega tehnika in sta bila prijavljena dva premalo da bi bili minimalni pogoji da bi izvajali ta program. In ker nekam pač moraš iti sem "cincal" med strojno in gradbeno, ker pa se na motorje itn. ne spoznam preceč sem šel na gradbeno in me je tako prevzelo da sem čisto "not padu" in mi ni niti mali žal da nisem prometni tehnik...

Aco51 napisal/-a:plotpeter napisal/-a:Ja jst pa hodm na ŠC Ljubljana program Strojni tehnik še mal pa bo konc. No ja in morm reč da je kr super tut učitelji so zakon sam se kšn mal tak nejde drgač pa super če koga zanima.
Zanima me, če imate mooče tudi predmet: "slovenščina"

Pozdrav!
Ja glih tko mamo tut slovenščino, angleščino, ... nimamo pa naprimer (gegrafije, fizika, kemija, zgodovina 1,2. letnik) mamo bolj strokovne predmete mehanika, snovanje in konstrueranje, računalniško podprte tehnologije, energetika, ....Drgač mamo pa glih tko osnovne predmete k vse srednje šole.
Ja glih tko mamo tut slovenščino, angleščino, ... nimamo pa naprimer (gegrafije, fizika, kemija, zgodovina 1,2. letnik) mamo bolj strokovne predmete mehanika, snovanje in konstrueranje, računalniško podprte tehnologije, energetika, ....Drgač mamo pa glih tko osnovne predmete k vse srednje šole.
Lubas Cfb stara
Krpič Cfb 2010
Krpič Cfb 2010
melik napisal/-a:Jaz sem hodil na SGGEŠ Ljubljana( Srednja gradbena,geodetska in ekonomska šola) smer gradbeni tehnik. Moram reči, da te na tej šoli dejansko začne veselit računalniško prijektiranje hiš. Po uspešno opravljeni maturi, sedaj obiskujem FGG Ljubljana( fakulteta za gradbeništvo in geodezijo)
Lahko poveš kaj več o tej fakulteti, ker se bom verjetno odločil zanj?
Zanima me predvsem zahtevnot, odnos...itd.
Hvala

Muzikant Matic napisal/-a:melik napisal/-a:Jaz sem hodil na SGGEŠ Ljubljana( Srednja gradbena,geodetska in ekonomska šola) smer gradbeni tehnik. Moram reči, da te na tej šoli dejansko začne veselit računalniško prijektiranje hiš. Po uspešno opravljeni maturi, sedaj obiskujem FGG Ljubljana( fakulteta za gradbeništvo in geodezijo)
Lahko poveš kaj več o tej fakulteti, ker se bom verjetno odločil zanj?
Zanima me predvsem zahtevnot, odnos...itd.
Hvala
hahah:D
z veseljem
za mano je sicer prvi semester in ni bil glih sijajen( uporabni gasper je drgač tudi na tej fakulteti, tako da je dobrodošel da doda svoje mnenje).
Zdj je odvisno na kero smer se boš vpisal ( uni, ali vsš) , potem smer študija( geodezija, operativno gradbeništvo, vodarstvo in komunalno inžinerstvo. Iz lastnih izkušenj naj povem, da sem bil sprejet v prvem roku, kar je bil že lep uspeh( omejitev je bila!)
V prvem semestru je 6 predmetov( govorim za svojo smer- operativno gradbeništvo). nekateri profesorji so zelo v redu, spet drugi( npr. matematika, stavbarstvo ) pa so popolnoma vzvišeni in se hočejo pokazat , kaj vse znajo in kako nas bodo zafrknl. Najbolj me moti npr. pri predmetu stavbarstvo, da nam predavajo ARHITEKTI in ne gradbeni inžinerji, kot je običajo pri vseh ostalih predmetih, spet pri drugih predmetih zahtevajo visokošolsko matematiko(odvodi, integrali...) ki jih sploh še nismo pri matematiki vzeli. Tako, da je od vsakega posameznika odvisno , ali bo usešen ali ne,predznanje ne igra tukaj posebne vloge( strokovni predmeti) , ker se na faksu predmeti vzemajo na višji ravni kot v srednjih šolah. Dobra stvar pa je, da je več prostega časa( to je odvisno spet od posameznika) , ker, kdor se ma namen učit sproti, bo non-stop zaseden z učenjem. Drugače pa je največ prostga časa med izpitnim obdobjem( cca 1 mesc, seveda kdor naredi z kolokviji predmete).
to je moje mnenje.če te zanimajo podrobnosti, na dan z njimi:D
lp
blaž
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost