Mladi muzikantje

Agnes
Začetnik
Začetnik
Kraj: Medvode

Mladi muzikantje

OdgovorNapisal/-a Agnes » 05.07.2016, 11:33

Mene pa zanima koliko mladih muzikantov (do 30 let), ki spremljate to stran? Pa če bi loh spodi komentiral kok ste kej stari pa ker inštrument igrate, pa kolk časa :D

Steirische
Začetnik
Začetnik

Re: Mladi muzikantje

OdgovorNapisal/-a Steirische » 04.08.2016, 13:00

Verjetno sem med redkimi, ki še spremljajo ta forum tako da bom kar jaz začel.

Do 30. leta me ločijo še 3 leta. Špilat sem začel 7 ali 8 let po rojstvu in še nisem nehal (tudi ne nameravam). Zaenkrat se znajdem na klaviaturah in frajtonarici, v prihodnosti pa se nameravam lotiti še kakšnega inštrumenta. Po naravi sem samouk, poznam pa tudi note in nekaj glasbene teorije. Čeprav se vsako pesem naučim samostojno, mi je v veselje poslušat igranje drugih muzikantov (saj je tudi to način učenja). Z veseljem tudi kakšno pesem pokažem komu drugemu ali izmenjam tablature/note.

To bi bilo nekako to o meni (bolj z glasbenega vidika).

Tojo
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Tojo » 22.11.2016, 19:26

Živjo,
Tale forum res nekako zamira ali se mi samo zdi? no.. Danes sem star 18 let. Z glasbo sem začel z glasbeno šolo kjer sem se učil igranja tolkal. končal nižjo in višjo, skupaj 8 let. A nikoli nisem kupil baterije, da bi se res izpilil. tako nisem imel nekakšne pretirane volje igrat tolkal, ker sem moral za vsako srečanje s tolkali it v glasbeno šolo, da sem se sprostil ob ritmih. No, ko sem končal z osnovno šolo sem čez poletje veliko obiskoval bratranca ki je igral frajtonerco... neznansko mi je postala všeč.. vsakič sem mu rekel naj zaigra "Jaz vesel sem Ribenčan, veselo pojem noč in dan!", in Tista melodija Črede v galopu... izjemno... tako sem celo poletje preživel na tem forumu, čekiral, kako bi prišel do harmonike in tudi sam probal. Tako sem v začetku šol. leta dobil harmoniko Pečjak s 3 dodatnimi poltoni, in začel svojo pot, Micka kovačeva, Na gorenjsko, Mi se mamo radi... Sedaj igram 4 leta in sem ponosen, da sem imel čast globje spoznati SLOVENSKO kulturo ki bogati naš narod. V šolskih sistemih slovenski glasbi posvečajo premalo pozornosti in se je celo izogibajo, mnoge je tudi sram - Kot pravi Boris Kopitar v pesmi Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi - zelo dobro vprašanje!! :|

Sam tudi zelo rad pojem zraven igranja (Vaški godec, Studenček, druge ljudske, slakove, itd itd..) ampak zelo pogrešam da bi z mano nekdo zapel dvoglasno, kot so to počeli včasih na vaseh... Brez problema so zagrabli terco in prepevali. In poslušanje takšnih večglasnih melodij je nekaj božanskega. Opažam da predvsem mladi tega sploh ne zmorejo več niti nimajo interesa peti pesmi svojega naroda. Predvsem to. Slovenci se nekako preveč izogibajo vsemu kar je SLOVENSKEGA.. in to je zelo resna tema za današnji čas. Samo milijon nas je (brez đ ić itd) zato bi mogli svojo kulturo še bolj spoštovati, Večkrat izobesiti naše zastave Narodne, republiške, deželske, s harmoniko preglasiti južne trilčke, oditi na Triglav in z roko na srcu zapeti "OJ Triglav moj dom". Bodimo ponosni. :wink:

Lep pozdrav vsem!
brez HARMONIKE se ne da živet!
Pečjak C-F-B

Prekmurec1
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Prekmurec1 » 22.11.2016, 21:29

Zdravo,
Star sem 16 let in diatonično harmoniko igram približno 10 mesecev. V prvem razredu osnovne šole sem se vpisal v glasbeno šolo za klavirko, a sem bil zavrnjen in izgubil vso voljo do harmonike. Ampak pred parimi leti je volja prišla nazaj in sem počasi začel igrati.

vitan
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a vitan » 08.01.2021, 00:29

Agnes napisal/-a:Mene pa zanima koliko mladih muzikantov (do 30 let), ki spremljate to stran? Pa če bi loh spodi komentiral kok ste kej stari pa ker inštrument igrate, pa kolk časa :D

Jaz spremljam hehe

darkside
Mali godec
Mali godec

OdgovorNapisal/-a darkside » 20.03.2021, 16:30

bolj poredko sem gor. sem pa glih 30 tako da ne vem ali sem še mlad ali že star :D trenutno frajtonarce ni več (višja sila), razmišljam pa da bi prišla nazaj
Rutar Juliana R B-Es-As

JOhanezJa
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a JOhanezJa » 11.04.2022, 13:09

Prekmurec1 napisal/-a:Zdravo,
Star sem 16 let in diatonično harmoniko igram približno 10 mesecev. V prvem razredu osnovne šole sem se vpisal v glasbeno šolo za klavirko, a sem bil zavrnjen in izgubil vso voljo do harmonike. Ampak pred parimi leti je volja prišla nazaj in sem počasi začel igrati.

bolj poredko sem gor. sem pa glih 30 tako da ne vem ali sem še mlad ali že star :D trenutno frajtonarce ni več (višja sila), razmišljam pa da bi prišla nazaj

Timkon
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Timkon » 09.06.2022, 13:59

Pozdravljeni, Iščem baritonista in kitarista za ansambel. Lahko me kontaktirate na 070 402 244. Lep pozdrav

aceofs
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a aceofs » 03.10.2022, 02:36

JOhanezJa napisal/-a:
Star sem 16 let in diatonično harmoniko igram približno 10 mesecev. V prvem razredu osnovne šole sem se vpisal v glasbeno šolo za klavirko, a sem bil zavrnjen in izgubil vso voljo do harmonike. https://zumbaliciouscrew.com/ Ampak pred parimi leti je volja prišla nazaj in cbd shop in sem počasi začel igrati.

to je se zmer maldo hahah

JOhanezJa
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a JOhanezJa » 15.11.2022, 10:56

aceofs napisal/-a:
JOhanezJa napisal/-a:
Star sem 16 let in diatonično harmoniko igram približno 10 mesecev. V prvem razredu osnovne šole sem se vpisal v glasbeno šolo za klavirko, a sem bil zavrnjen in izgubil vso voljo do harmonike. https://vajanadan.si/ Ampak pred parimi leti je volja prišla nazaj in Atelier rebul in sem počasi začel igrati.

to je se zmer maldo hahah

Lol ja haha pa se res je :lol: :lol: :lol:

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost