MIDI na frajtonercah
MIDI na frajtonercah
LP,
zanimajo me vaše izkušnje z vgradnimi midi sistemi v harmonikah, a te zadeve delujejo zanesljivo,... Sam ga sicer nimam, malo sem ga preizkusil na MOS-u, zadeva seveda daje poln glas, vendar zame je frajtonarca v živo (brez spremljav) še vedno zakon. Ali je pri nas več proizvajalcev oz. tistih, ki vgrajujejo uvožene midi sisteme?
zanimajo me vaše izkušnje z vgradnimi midi sistemi v harmonikah, a te zadeve delujejo zanesljivo,... Sam ga sicer nimam, malo sem ga preizkusil na MOS-u, zadeva seveda daje poln glas, vendar zame je frajtonarca v živo (brez spremljav) še vedno zakon. Ali je pri nas več proizvajalcev oz. tistih, ki vgrajujejo uvožene midi sisteme?
frajtonarca je prava stvar...
Tudi jaz sem probal na sejmu (TOTTER MIDI), im mislim da kar lepo narejena ta stvar, pa tudi Goter mi je povedal da stvar dobro dela in z njo ni težav. Sam seveda isto raje poslušam harmoniko ki je brez midijev,ampak za kakšne skladbe ki so bolj podobne zabavnim pa se lepo sliši. Ja glede več izdelovalcev pa ne poznam drugega, razen tiste ki samo vgradijo mikrofon,vendar se ne sliši dobro in poleg tega slabo narejeno.
Imam pa tudi sam vgrajen mikrofon, ki mi ga je vgradil oče in zveni zelo lepo. Narejeno je zelo preprosto: kupil par mikrofonov v trgovinah (za največ 8.000sit) in poiskusil kdo najlepše zveni v harmoniki (da se ne sliši zvok tipk, in da ne "vleče" preveč dobro+dober zvok)... Potem pa je oče lepo naredil prostor pri basih in še priključek (vtikač na spodnji strani harmonike-"okrogla mala banana") za base.
Sedaj lepo priklučim kabel v harmoniko in potem na mešalko in tam nastavim še dodatne nastavitve in zelo lepo zveni...
Imam pa tudi sam vgrajen mikrofon, ki mi ga je vgradil oče in zveni zelo lepo. Narejeno je zelo preprosto: kupil par mikrofonov v trgovinah (za največ 8.000sit) in poiskusil kdo najlepše zveni v harmoniki (da se ne sliši zvok tipk, in da ne "vleče" preveč dobro+dober zvok)... Potem pa je oče lepo naredil prostor pri basih in še priključek (vtikač na spodnji strani harmonike-"okrogla mala banana") za base.
Sedaj lepo priklučim kabel v harmoniko in potem na mešalko in tam nastavim še dodatne nastavitve in zelo lepo zveni...
Glasba mi pomeni vse, z njo življenje se začne!!!! V meni nikdar ne zamre, je kot daljni lep spomin, ki zveni še ko zaspim!
Aya še za lažjo predstavo dodam link slike moje harmonike CAFUTA z mikrof..
http://www.speedyshare.com/118648401.html
LP
http://www.speedyshare.com/118648401.html
LP
Glasba mi pomeni vse, z njo življenje se začne!!!! V meni nikdar ne zamre, je kot daljni lep spomin, ki zveni še ko zaspim!
-
- V.I.P.
- Kraj: Prelepi gorenjski svet
ja jaz dost uporabljam ozvočenje, sam ne vem, ti vgradnji sistemi mi niso kaj preveč všeč, midija tudi sicer ne rabim, ker igramo v trio... imam pa drugač beringerjev mikrofon, "specializiran" za harmoniko, po da zelo lep ton... sem probal še enih par drugih, pa mi je ta najbolj všeč, je pa odvisno tudi od nastavitev na mešalni, pa od zvena same harmonike...
Pozdravljeni.
Ker spadam med začetnike igranja na frajtonarco, me veliko stvari zanima. Na TV-ju, sem opazil, da imajo nekateri muzikanti na obeh straneh harmonike (na levi pri basih in na desni) napis toter midi. Kaj to pomeni, da se lahko na obe strani vgradi midi. Druga stvar kar me še zanima je ta, da pravijo, da ne dajo garancije za te midije, da pa stvar 100% deluje. Kaj pa cenovno, kje se to splača pogledat, še prej pa preizkusit.
Ker spadam med začetnike igranja na frajtonarco, me veliko stvari zanima. Na TV-ju, sem opazil, da imajo nekateri muzikanti na obeh straneh harmonike (na levi pri basih in na desni) napis toter midi. Kaj to pomeni, da se lahko na obe strani vgradi midi. Druga stvar kar me še zanima je ta, da pravijo, da ne dajo garancije za te midije, da pa stvar 100% deluje. Kaj pa cenovno, kje se to splača pogledat, še prej pa preizkusit.
Nižje kvalitetni mikrofonski sistem za harmoniko (kot je Totter) se sploh ne obnese, ker nimaš nadzora nad dinamiko harmonike... Vsi vemo kako pomembno je kakšen ton poudariti, nekatere utišati; pri "natresanju" - spremljavi pa mora biti itak glasnost okrog 50% tišja od solo igranja... Mikrofon pod diskantom pa "pobira" SKORAJ vse enako...
Kvalitetne mikrofone za pod diskant izdeluje neka firma na Danskem, kjer za ena sistem odšteješ tudi po 2000€...
Kvalitetne mikrofone za pod diskant izdeluje neka firma na Danskem, kjer za ena sistem odšteješ tudi po 2000€...
moje mnenje od midi sistemih je takšno:
mislim da je stvar dobre še posebej če igraš sam!
če si duo ali trio to skorajda ni potrebno!
najbolj priporočam midi na basih + komplet mikrofonov na diskant strani!
če pa imaš ansambel vam to odsvetujem!
ker ča vgradiš popoln midi sistem harmonika izgubi svoj glas takoj ko jo na mešalno miszo priklopiš!
glede beringen mikrofona ki ga je en izmed uporabnikov omenjal:
mislim da beringen mikrofoni niso najboljši!
vsem jih odsvetujem!
mislim da je stvar dobre še posebej če igraš sam!
če si duo ali trio to skorajda ni potrebno!
najbolj priporočam midi na basih + komplet mikrofonov na diskant strani!
če pa imaš ansambel vam to odsvetujem!
ker ča vgradiš popoln midi sistem harmonika izgubi svoj glas takoj ko jo na mešalno miszo priklopiš!
glede beringen mikrofona ki ga je en izmed uporabnikov omenjal:
mislim da beringen mikrofoni niso najboljši!
vsem jih odsvetujem!
totter midi
Naj mi en pove,kolko stane komplet montaža totter midi-ja, vključno z zvočnim generatorjem. Bil sem na strani od totter midi in nisem nikjer zasledil glavnega-cene.
Hvala
http://cards.funnystories.ru/288100
Hvala
http://cards.funnystories.ru/288100
stvar je kar draga!
jaz imam namen vgraditi midi na basih + komplet mikrofonov za solo igranje! se pravi:
MODEL TM-3-B + TM-3-AKUSTIK
-basi midi
-brezkontaktno senzorsko zaznavanje tipk
-dinamika na mehu
+
-komplet aktivnih mikrofonov, na diskant in bas
SKUPNA CENA: 555 EUROVV + 289 EUROV
čr pa kupiš kompletni midij kvintet na obeh straneh se pravi midi in diskant:
model TN-3-LUX:
-totter midi kvintet
-aktivni preklop inštrumentov
-dinamika na mehu
-nostranji pomnilnik (100 programov)
-tipkovnica in LED zaslon za upravljanje!
SKUPNA CENA 1.489,73 EUROV
:arrow: to je zame izguba denarja in je skoraj isto kot da bi igral vse na pleybek! (narobe napisal se mi zdi)
jaz imam namen vgraditi midi na basih + komplet mikrofonov za solo igranje! se pravi:
MODEL TM-3-B + TM-3-AKUSTIK
-basi midi
-dinamika na mehu
+
-komplet aktivnih mikrofonov, na diskant in bas
SKUPNA CENA: 555 EUROVV + 289 EUROV
čr pa kupiš kompletni midij kvintet na obeh straneh se pravi midi in diskant:
model TN-3-LUX:
-totter midi kvintet
-aktivni preklop inštrumentov
-dinamika na mehu
-nostranji pomnilnik (100 programov)
-tipkovnica in LED zaslon za upravljanje!
SKUPNA CENA 1.489,73 EUROV
:arrow: to je zame izguba denarja in je skoraj isto kot da bi igral vse na pleybek! (narobe napisal se mi zdi)
Da je res tako drago? Frend mi je dal informacijo, da to stane cca. 100 jurjev,kar je manj kot 500 evrov...useeno sem bil v dvomih,pa sem rekel,da bom povprasal na forumu. Uff, kar malo sm presenecen,nisem pricakoval take cene...
Sedaj se js studiram,ce bi sploh dal ugrajevat midi sistem,mater ej...
Kaj pa useeno kaka cenej varjanta-cenejsa?Obstaja? ...
In se to....zasledil sem brezzicni midi...kako je pa kaj s to zadevo?cenejsa?se bolj splaca/manj?
Hvala ti (vam) za informacije...
Sedaj se js studiram,ce bi sploh dal ugrajevat midi sistem,mater ej...
Kaj pa useeno kaka cenej varjanta-cenejsa?Obstaja? ...
In se to....zasledil sem brezzicni midi...kako je pa kaj s to zadevo?cenejsa?se bolj splaca/manj?
Hvala ti (vam) za informacije...
novost
Lep pozdrav!!!
Po naključju sem dobil popdatek da se je pojavil nov vgrajevalec midi sistemov v Avstriji,ki bi naj po kakovosti prekoračil napredek totter midija.
Sistem in zvočni modul bi naj imel ime Limex zastopnik pa bi naj bil nekdo iz Maribora.
Baje ti zvočni modul vgradijo v harmoniko.
Zanima me ali ima kdo kakšne podatke o tem ozir. ima celo že kdo to vrajeno ali je poizkusil igrati na ta sistem.
Na internetu nisem našel nobenega podatka.
LP
Po naključju sem dobil popdatek da se je pojavil nov vgrajevalec midi sistemov v Avstriji,ki bi naj po kakovosti prekoračil napredek totter midija.
Sistem in zvočni modul bi naj imel ime Limex zastopnik pa bi naj bil nekdo iz Maribora.
Baje ti zvočni modul vgradijo v harmoniko.
Zanima me ali ima kdo kakšne podatke o tem ozir. ima celo že kdo to vrajeno ali je poizkusil igrati na ta sistem.
Na internetu nisem našel nobenega podatka.
LP
Glasba je zdravilo za dušo!!!
odgovor
Zdravo!
Matko hvala za naslov spletne strani, sedaj me še zanima če ima kdo kakšne izkušnje z tem.
Saj konkurenca je dobrodosla in ker kmalu pričakujem novo harmoniko v katero si bom dal vgraditi midi me bi se rad pravilno odločil, baje imajo ti limex moduli zelo lep zvok spremljave.
Če ima kdo kakšni podatek ali izkusnjo bom zelo vesel.
lp
Matko hvala za naslov spletne strani, sedaj me še zanima če ima kdo kakšne izkušnje z tem.
Saj konkurenca je dobrodosla in ker kmalu pričakujem novo harmoniko v katero si bom dal vgraditi midi me bi se rad pravilno odločil, baje imajo ti limex moduli zelo lep zvok spremljave.
Če ima kdo kakšni podatek ali izkusnjo bom zelo vesel.
lp
Glasba je zdravilo za dušo!!!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost