Jaz imam trenutno za harmoniko Shure PG81 in še enega Shure SM58, ki mislim, da je za petje. Ga še ne uporabljam, samo doma ga imam.

Zanima me vaše mnenje o teh mikrofonih, ker jih še nisem plačal in se odločam, ali naj jih obdržim.
_martin_ napisal/-a:Se dobijo tudi vmesniki, ja. Na njem imaš predojačevalnik za mikrofon, včasih tudi line in, to pa je praktično vse, kar potrebuješ za dobro domače snemanje. Nekateri predojačevavciimajo celo USB povezavo, kar mislim da je bolje če je v računalniku slabša zvočna kartica.
_martin_ napisal/-a:Za ozvočevanje kitarskega ojačevalca je praktično uporaben vsak "spodoben mikrofon". V našem ansamblu kitarist uporablja kar t.bone MB-85 Beta (allround mikrofon za nekje 40€). Veliko pa sem v ta namen videl, da uporabljajo Shure SM 57, ampak je pa nekje dvakrat dražji od prej omenjenega t.bona. Med drugim smo za ta namen preiskusili tudi Beyerdynamic Opus 39, pa se je prav tako solidno čulo.
Glede bas kitare pa kolikor vem, v glavnem se potegne kar kabel med ojačevalcem (line out izhod) in mešalno mizo. Nisem še videl katerih, da bi imeli mikrofon pred bas ojačevalcem. Razen če misliš mikrofon za bariton - tu mislim, da prednjači AKG D112, tudi Shure Beta 52, praktično katerikoli mikrofon za bas boben.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost