narodna noša
narodna noša
jaz bi samo vprašal koliko stane nova narodna noša vsaj približno mi naj gdo odgovori ker me zares zanima
Re: narodna noša
u to je pa res poceni nekje sem bral da narodne noše stanjejo krepko prek 1000€
Lubas Cfb stara
Krpič Cfb 2010
Krpič Cfb 2010
hrči napisal/-a:iglu---še vedno je taka cena: -škornji(200€)
-ostalo(300€)
lp
Tudi za klasične moške obleke imajo lahko zelo različne cene (od zelo poceni do zelo drage - odvisno od materialov in izdelovalcev!
Za moško narodno nošo je bistvenega pomena ali so hlače usnjene (tudi od katere živali je usnje) ali so iz blaga (npr. črn žamet...) Tudi srajca se od srajce zelo razlikuje, pa lajb'č (svila, vezenine....) ......i.t.d.Tako, da ne se ne da kar reči: Imam moško narodno nošo za X € , ti jo pa prodajaš za Y€
Lep pozdrav, Aco51!
Moja narodna noša je stala 300€ + 150€ škornji.
Hlače so iz blaga, lajblč je ročno vezan s planikami in pošit z zlato nitko. Izdelal pa jo je krojač Valentin iz oklice Straže (NM).
Škornji so iz usnja, visoki ter pošiti z rdečo nitko. Izdelal jih je čevljar iz Češče vasi(NM).
Hlače so iz blaga, lajblč je ročno vezan s planikami in pošit z zlato nitko. Izdelal pa jo je krojač Valentin iz oklice Straže (NM).
Škornji so iz usnja, visoki ter pošiti z rdečo nitko. Izdelal jih je čevljar iz Češče vasi(NM).
haRmOniKa
rzupan napisal/-a:Moja narodna noša je stala 300€ + 150€ škornji.
bi pprilepil sliko d mal to vidmo dolenske mojstre?:P
ok najlepša hvala
Aco51 napisal/-a:neich napisal/-a:ok najlepša hvala
Vsaj pohvali ga, da je lep!
sej to vsebuje že vse notr ko sm se zahvalu:P
... da ne bom samo jaz na fotografijah...
Lajblč:
Lajblč:
- Priponke
-
- S6005160.JPG (240.39 KiB) Pogledano 18941 krat
haRmOniKa
Za vse ki me sprašujete na zs:
Krojač je Valentin Levstik iz Podgore, kontakt je tu: http://www.itis.si/oseba/LEVSTIK-BRIGITA?6185089 (podatki so stari 3 leta in upam pa da so še pravi)
Čevljar pa je žal že pokojni.
Krojač je Valentin Levstik iz Podgore, kontakt je tu: http://www.itis.si/oseba/LEVSTIK-BRIGITA?6185089 (podatki so stari 3 leta in upam pa da so še pravi)
Čevljar pa je žal že pokojni.
haRmOniKa
Če koga slučajno zanima za nakup škornjev za gorenjsko narodno nošo, priporočam čevljarstvo Štajnar (http://www.stajnar.com). Res kvalitetno naredijo škornje, tko da nimam slabih besed. Tut ta izdelovalec je zlo prijazen tko da je to to.
Lp, golobich
Lp, golobich
Za komplet nošo sam zelo priporočam gospo Natalijo Čufer (NaTi), iz Vrhnike, brez besed. Naredi tako kot si zamisliš in narejeno je zelo kvalitetno. Za škornje pa ali čevljarstvo Štrajnar ali pa Dremelj (Dreta).
rzupan napisal/-a:Moja narodna noša je stala 300€ + 150€ škornji.
To zveni zelo lepo! Valentin in čevljar sta očitno zelo spretna, da sta lahko izdelala to pično narodno nošo. Kako dolgo sta ju potrebovala, da sta jo izdelala? Zdi se, da bi bila to super noša za praznovanje posebnih priložnosti.
JOhanezJa napisal/-a:rzupan napisal/-a:Moja narodna noša je stala 300€ + 150€ škornji.
Hlače so iz blaga, lajblč je ročno vezan s planikami in pošit z zlato nitko. Izdelal pa jo je krojač Valentin iz oklice gotovinsko poslovanje (NM).
https://atelierrebul.si/shop/category/disave-za-dom-22
To zveni zelo lepo! Valentin in čevljar sta očitno zelo spretna, da sta lahko izdelala to pično narodno nošo. Kako dolgo sta ju potrebovala, da sta jo izdelala? Zdi se, da bi bila to super noša za praznovanje posebnih priložnosti.
in narejeno je zelo kvalitetno. Za škornje pa ali čevljarstvo Štrajnar ali pa Dremelj (Dreta).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost