program na zabavi

frajtonko
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 83
Pridružen: 27.07.2009, 11:39
Kraj: ljubljana

program na zabavi

OdgovorNapisal/-a frajtonko » 12.09.2010, 19:43

Živjo v kratkem bom špilav na eni 50 letnici.Pa me zanima če bi mi mogoe kdo pomagal pri sestavi programa mogoče kakšen vic in igrico.Mogoče kakšen osnutek vašega.Res bi bil hvaleže če bi mi kdo kaj poslal.

urban
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 1010
Pridružen: 10.12.2006, 17:54
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Re: program na zabavi

OdgovorNapisal/-a urban » 12.09.2010, 20:56

Zdaj je odvisno od ljudi na zabavi, kakšnim so igre všeč drugim pa ne. Najlažje je narediti kočijo. Postaviš na plesišču 9 stolov, na vsakega posediš enega gosta. Nato pa ti počasi bereš besedilo in ko omeniš kakšno osebo, mora ta narediti krog okrog svojega stola. Če zamudi ali pa pozabi, more popiti kozarec vina ali kaj takega. Ko omeniš kočijo pa morajo vsi teči okoli stola. Besedil je več vrst, ponavadi se jih večina spravi na kočijaža, ker je največkrat omenjen, tako da malo premisli koga boš dal na njegovo mesto.


Osebe:
Kralj
Kraljica
Kočijaž
Desni konj
Levi konj
Sprednje levo kolo
Sprednje desno kolo
Zadnje levo kolo
Zadnje desno kolo

Nekoč sta živela kralj in kraljica. Bila sta revna kralj in kraljica, nista imela razkošnega kraljestva, temveč samo dva konja, kočijaža in kočijo. Nekega lepega sobotnega jutra je kralj ukazal svojemu kočijažu, naj zapreže kočijo, kajti s kraljico se bosta peljala na izlet po deželi Štajerski. Kočijaž je očistil kočijo in zapregel svoja dva konja. Kot sta hotela kralj in kraljica, je kočijaž pognal svoja dva konja in kočija je odpeljala.
Med potjo je kralj zaslišal, da je sprednje desno kolo zaškripalo, zato je postal pozoren še na ostala tri kolesa. Ko je zaslišal, da cvili tudi zadnje levo kolo, je zaklical kočijažu: ¨Kočijaž, kočijaž, kočijaž, mislim, da bo potrebno pogledati vsa štiri kolesa
Kočijaž je potegnil vajeti levega konja, prav tako pa tudi vajeti desnega konja. Kočijaž je počasi stopil s kočije ter pregledal sprednje levo kolo, sprednje desno kolo, nato pa tudi zadnja kolesa. Ker je bilo vse v najlepšem redu, je sporočil kralju: ¨Kraljica je lahko brez skrbi.¨ Tako so nadaljevali pot skozi mogočne sončne pripeke, z enakomernim ropotanjem koles. Naenkrat je desni konj močneje potegnil od levega konja in levo sprednje kolo je zavilo k desnemu kolesu, proti jarku. Za njima je v jarku pristalo tudi zadnje levo kolo in kočija se je nevarno nagnila na levo stran. Ko sta to opazila kralj in kraljica, je kralj poklical svojega kočijaža: ¨Kočijaž, kočijaž, ej moj kočijaž, kočijaž takoj spravi kolesa nazaj na cesto, da bomo lahko nadaljevali pot, do kraljestva dežele Štajerske.¨ Kočijaž je ustavil oba konja in popravil vsa tri kolesa. A kmalu je kralja in kraljico veselje do potovanja minilo. Zaradi neljubega dogodka sta kralj in kraljica postala slabe volje in kralj je ukazal kočijažu: ¨Kočijaž, kočijaž, kočijaž, obrni konje ter odpelji kočijo nazaj na grad.¨ Ko so prispeli na grad, sta kralj in kraljica stopila iz kočije, kočijaž pa je oba konja odpeljal nazaj v hlev. Tako so srečno živeli še dolge dni.
Melodija, letnik 1983, B-Es-As
Grilc, letnik 2007, C-F-B

Malinuc
Dober muzikant
Dober muzikant
Prispevkov: 332
Pridružen: 02.05.2007, 08:59
Kraj: Postojna
Kontakt:

Re: program na zabavi

OdgovorNapisal/-a Malinuc » 13.09.2010, 13:05

Ta igra ti je verjetno že znana:

Zbereš enih 8 parov (odvisno koliko je ljudi), postaviš 7 stolov v krog (1 manj kot je parov) in potem ti igraš, oni pa plešejo okrog stolov. Ko prenehaš igrat (kjer koli sredi komada, po občutku pač), se morajo pari posesti in par, ki ne sedi, izpade. Potem se vzame en stol iz kroga in spet ponoviš enako kot prej. Na koncu ostane 1 stol in 2 para. In kdor sedi, zmaga. :D

Zelo zabavna igra in preprosta, če nisem s svojo razlago česa zakompliciral. :D

Vice pa boš res brez težave našel na netu.

Glede samega programa pa ne bi točno vedel. Odigraj nekaj skladb (recimo 7-10), potem si vzemi malo pavze in ponovi vajo. Odvisno komu boš igral... Znajsi se malo po občutku.
Slika

frajtonko
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 83
Pridružen: 27.07.2009, 11:39
Kraj: ljubljana

Re: program na zabavi

OdgovorNapisal/-a frajtonko » 13.09.2010, 14:01

hvala vsem ki ste mi dadi namige zelo sem vam hvaležen.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost