Vlado Matkovič (Fantje z vseh vetrov)
Saj je bilo že dost povedanega o njemu. Doma je iz Dragatuša(bela krajina), star malo čez 50, biu je harmonikar pri fantih z vseh vetrov vsa leta, zelo prijazn človek ki rad pomaga drugim in tudi poučuje druge. Ima svoj stil igranja na harmoniko. Večkrat skupaj igramo po raznih prireditvah in podobno
drugače pa če te še kaj zanima pa kar vprašaj 

Narodna muska je prava stvar!!!:P
Ja koliko sva se pogovarjala ima ogromno novih komadov zastavljenih, vendar nima cajta oz ni neke volje da bi to posneli vsaj zaenkrat
vendar mislim da če bi ansambli povprašali za te skladbe bi zagotovo nastale prave viže. No jaz osebno upam da bo uspel to tudi posneti. Sicer pa nima nekega ansambla trenutno, bolj sam igra okrog, ima pa seveda veliko kandidatov za ansambel in bi ga lahko na hitro sestavil samo prave volje ni...

No samo za informacijo bodo v jeseni nastopili kje točno in kdaj ti bo pa rok07 napisal
Drugače pa neznam točno kaj je po poklicu dela pa v eni tovarni v belikrajni kot delavec. Škoda mi ga je zato, saj bi si zaslužil, da bi dobival denar za vse svoje dosežke ki jih je naredil v narodnozabavni glasbi, zdaj mora pa delati v neki tovarni da zasluži...ne zdi se mi pravično. Kot da bi Avsenik delal na kakšnem traku da bi preživel...

ja to je verjetno res malo prehuda
vendar bi si Vlado zaslužil biti bolj prepoznan v sloveniji kot je, vendar tisti ki poznajo(poznamo) glasbo od fantov z vseh vetrov vemo za kakšnega glasbenika tu gre. Pa tudi prihaja da iz zelo glasbeno pestre družine Matkovičev, ki so že v preteklosti sloveli kot zelo nadarjeni za glasbo, pa še danes skoraj da ne poznam človeka iz njihove žlahte(pa jih ni malo), ki se nebi tako ali drugače ukvarjal z glasbo 

cehak napisal/-a:starko20 napisal/-a:hja maš prav! on je jači kot avsenik!! upam d bojo igral kje blizu mene dolenjski okoliš!
tota izjava pa boli-povprasaj malo okoli kdo je slisal za njega al pa Avsenika....
Avsenik? Kdo je že to?

Nekomu bol pašejo Matkovičevi komadi kot pa Avsenikovi. Pač stvar okusa.
Vlado Matkovič - legenda... Sem ga imel čast spoznati (kot vse ostale člane (katere še nisem poznal)) na koncertu ansambla Fantje izpod Rogle, kjer so igrali tudi Fantje z vseh vetrov, pa moram reči da je res fajn možakar. Za pomeniti se... Je pa res da če rečeš komu Vlado Matkovič bo debelo gledal, kakor "Kdo je pa to?", če pa rečeš Fantje z vseh vetrov pa marsikdo reče da so imeli zelo dobrega, enega boljših harmonikarjev ki res obvlada stvar, torej igranje harmonike (pač moja izkušnja (ne smeš prec povedati za koga gre)). Je pa samouk.
Možno da ima "malo morje" komadov oz. melodij doma, kajti (verjetno) ne more prenehati z igranjem in ustvarjanjem (to lahko muzikanti vidite/-mu pri sebi, na lastni koži), ker pa z ansamblom že dolgo niso nič snemali se vse "drži" pri njemu (prodati pa zgleda nima namena)... Se pa pripravlja CD ansambla Fantje z vseh vetrov, napovedano je da izide jeseni (po informacijah članov ansambla). Morda da so me "nategnili", ampak kakor slišim se kar dosti govori okoli tega, tako da... Zadnje čase so pa spet kar dosti skupaj, če lahko tako rečem, kar je lepo videti...
Možno da ima "malo morje" komadov oz. melodij doma, kajti (verjetno) ne more prenehati z igranjem in ustvarjanjem (to lahko muzikanti vidite/-mu pri sebi, na lastni koži), ker pa z ansamblom že dolgo niso nič snemali se vse "drži" pri njemu (prodati pa zgleda nima namena)... Se pa pripravlja CD ansambla Fantje z vseh vetrov, napovedano je da izide jeseni (po informacijah članov ansambla). Morda da so me "nategnili", ampak kakor slišim se kar dosti govori okoli tega, tako da... Zadnje čase so pa spet kar dosti skupaj, če lahko tako rečem, kar je lepo videti...
starko20 napisal/-a:to je blo moje osebno mnenje, da je JAČI KOT AVSENIK!! cehak!!
in će se gdaj naučim igrat harmoniko se najprej naučim matkovičeve melodije!!!
ker on je enostavno PROFESOR HARMONIKE!!![/b]
No, moje osebno mnenje pa je, da je dober, ampak AVSENIKu ne seže niti do gležnjev. (razen, če nisi mislil in primerjal izključno igranje na diatonično harmoniko - pa še o tem bi se dalo diskutirati)
Pripis:
Sam še niti igrati ne znaš pa daješ takšne močne izjave.....
Lep pozdrav, Aco51!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost