Ansambel Tonija Verderberja
Ansambel Tonija Verderberja
Napišite kaj menite o tem ansamblu, ki je iz mojega konca, ubistvu iz sosednje vasi. Kaj menite o melodijah, itd...
Ansambel, ki v zadnjem času ni več tako medijsko izpostavljen, so pa sigurno zelo dobri. Imajo poseben zven in pa na veselicah in podobnih prireditvah igrajo izključno svojo glasbo. Kolikor vem ne zaigrajo niti ene Slakove, Miheličeve, Avsenikove ... Prav gotovo, pa ima g. Toni Verderber enega izmed najbolj všečnih tenorjev.
Mojster napisal/-a:Ansambel, ki v zadnjem času ni več tako medijsko izpostavljen, so pa sigurno zelo dobri. Imajo poseben zven in pa na veselicah in podobnih prireditvah igrajo izključno svojo glasbo. Kolikor vem ne zaigrajo niti ene Slakove, Miheličeve, Avsenikove ... Prav gotovo, pa ima g. Toni Verderber enega izmed najbolj všečnih tenorjev.
To je res, nič drugegag ne igrajo kot samo svoje, razn mogoče še kakšno E viva Espana

Nekaj o tem ansamblu
Vidim, da ste odprli tudi temo o ansamblu Tonija Verderberja. Vsekakor pohvalno, saj si ta ansambel to zasluži. Sem njihov dolgoletni poznavalec (blizu mojega kraja igrajo na gasilski veselici že 16 let zapored), zato lahko tudi kaj pokomentiram. Ta ansambel je zavidanja vreden že po tem, da se je obdržal tako dolgo na naši glasbeni sceni. če se ne motim okrog 25 let. Ima svoj zven, predvsem je pa avtorsko neodvisen in izviren. Izviren je tudi nihov pristop h glasbi, saj je prvi vključil ljudski instrument tamburico in v večji meri solo prepevanje harmonikarja, kar je bil za tiste čase nevaren podvig. Besedila njihovih pesmi so resnično izbrana, podkrepljena z izvirnimi melodijami g.Tonija. Seveda je čutiti v letih delovanja tudi občutni razvoj ansambla. Primerjava prvih posnetkov ali pa zadnjega CD-ja Pobarvala sva liste je očitna. Skratka, kjer igrajo je žurka. Poglejte si njihovo int.stran www.ansambel-tonija-verderberja.com
lp
Re: Ansambel Tonija Verderberja
Osebno mi je od Verderberja všeč pesem KRUH PONOČI SPI, in osebno mislim da je Verderber zašpilal veliko komadov o revščini in ljubezni, kar je tipično za naše kraje in glasbo 

Melodija Violeta III, Apollo DJB100STR
Re: Ansambel Tonija Verderberja
Konec lanskega leta so izdali CD z naslovom Kruh ponoči spi. Pred kratkim so igrali na koncertu v Markovcih in je pri tej pesmi pol dvorane imelo solzne oči. Zaigrali so tudi veliko ostalih uspešnic: Čaša sreče, Staro vino, Zvezde nad goro...in tudi uspešnico iz Naj viže Objemi svoje drevo. Čudovita pesem. Izšla je na lanskem CD-ju Vem za deželo.
Lep pozdrav vsem ljubiteljem narodnozabavne glasbe!
Lep pozdrav vsem ljubiteljem narodnozabavne glasbe!
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost